Twinkle | Digital Commerce

Bakker.com overgenomen door Franse branchegenoot

2022-06-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Nederlandse webshop Bakker.com – die onlangs nog failliet werd verklaard – wordt overgenomen door branchegenoot Willemse France.

Die laatste wordt daarmee naar eigen zeggen de grootste online plantenverkoper van Europa. De twee zijn oude bekenden van elkaar, zo valt te lezen op de site van de plantenwebshop. Tot medio jaren negentig werkten de aandeelhouders van de voorloper van Bakker.com en Willemse France al intensief samen.

Bakker.com was qua omzet afgelopen jaar drie keer groter dan Willemse France en verkocht in acht landen in Europa. ‘Onze doelstelling op korte termijn is om Bakker.com te integreren binnen Willemse, de site weer open te stellen voor Europese klanten en hen in staat te stellen kwaliteitsplanten te ontvangen, met tal van adviezen en persoonlijke ondersteuning’, stelt ceo Ludovic Dewavrin.

Op de site is te lezen dat de heropening van het bedrijf zeer binnenkort zal plaatsvinden. Het is niet bekend of dat onder de eigen bedrijfsnaam zal zijn, of dat het volledig zal worden geintegreerd binnen Willemse France.

Bakker.com werd een maand geleden failliet verklaard. Het bedrijf ging enkele jaren geleden ook al over de kop. De oorzaak van het faillissement was een aanhoudend en fors omzetverlies, als gevolg van de opheffing van de coronamaatregelen.