Twinkle | Digital Commerce

Travelbird gaat afgeslankt verder

2018-11-14
1000562
  • 0:52

Reisorganisatie Travelbird is overgenomen door de Britse branchegenoot Secret Escapes Group. De website van Travelbird gaat waarschijnlijk snel weer in de lucht. Zo laat curator Jan Padberg weten.

De organisatie wordt wel een stuk kleiner. Naar verluidt blijven er van de 200 werknemers nog ongeveer 25 over. De meeste werknemers die moeten vertrekken zijn volgens Padberg echter jong en mobiel. Zij zouden dan ook al ver zijn met het vinden van nieuw werk.

Seizoensflucturatie

Een week geleden werd Travelbird failliet verklaard. De nummer 22 van de Travel25 behaalde in 2017 48 miljoen euro online omzet. Het bedrijf kwam in financiële problemen nadat het aantal boekingen terugliep. Dit kwam volgens de reisorganisatie door ‘seizoensflucturatie’. Hierdoor kon Travelbird onder meer de rekeningen niet meer betalen, waardoor klanten voor gesloten hoteldeuren kwamen te staan.

De Secret Escapes Group wordt gezien als één van de grootste spelers op het gebied van online reisaanbiedingen. Tot de organisatie behoren ook merken als Travelist en Slevonat.