Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats vereenvoudigt pakketbezorging

2018-11-14
1000562
  • 1:09

PostNL gaat zijn verzendopties meer integreren in Markplaats. De partijen kondigen vandaag een nieuwe samenwerking aan waardoor het verzenden van pakketjes via de marktplaats sneller en eenvoudiger moet worden.

Volgens Marktplaats komen er dagelijks 350.000 nieuwe advertenties online. Een aanzienlijk deel daarvan kan als pakket worden verstuurd. Het bedrijf is daarom op zoek naar manieren om het verzenden gemakkelijker te maken. ‘Hierdoor kunnen zowel kopers als verkopers nog makkelijker handelen met mensen uit heel het land’, vertelt general manager Annemarie Buitelaar. ‘Je maakt je koop en verkoopgebied groter en vergroot daarmee de kans op een succesvolle deal.’

Status

Welke diensten uiteindelijk geïntegreerd zullen worden, maken de beide partijen nog niet bekend. Mogelijk gaat het onder meer om track & trace. ‘We willen dat een verkoper op Marktplaats zo simpel mogelijk zijn of haar pakket kan verzenden en dat zowel kopers als verkopers altijd op de hoogte zijn van de status van hun zending’, aldus directeur customer excellence PostNL Arno van Bijnen. De komende maanden wordt toegewerkt naar het opzetten van een service die begin 2019 zijn intrede moet maken.

Brenger

Sinds begin dit jaar werkt Marktplaats voor de bezorging van grote en zware artikelen samen met start up Brenger. Brenger koppelt online een transportopdracht aan onbenutte ruimte in bestelwagens. Met als doel om deze ritten efficiënter, duurzamer en goedkoper te maken.