Twinkle | Digital Commerce

Apple Pay laat Amerikaanse gebruikers achteraf betalen

2023-03-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Apple schaalt zijn financiële dienstverleningsactiviteiten op met een achteraf betaaldienst, genaamd Apple Pay Later. In de Verenigde Staten kunnen Apple-gebruikers hun aankopen nu in vier betalingen splitsen.

Gebruikers kunnen met Apple Pay Later leningen aangaan van 50 tot 1.000 dollar. Die kunnen worden gebruikt voor online en in-app-aankopen op iPhone en iPad, bij verkopers die Apple Pay accepteren. Wanneer gebruikers zijn toegelaten en akkoord zijn gegaan met de voorwaarden, wordt de optie om later te betalen zichtbaar bij het afrekenen.

Wallet

Apple Pay Later is ingebouwd in de app Wallet, waar gebruikers al hun leningen op één plek kunnen bekijken, volgen en beheren. Daar zien ze het totale verschuldigde bedrag voor al hun bestaande leningen, evenals het totale verschuldigde bedrag in de komende 30 dagen. Ze kunnen er ook voor kiezen om alle aanstaande betalingen in een kalenderweergave in Wallet te zien, zodat ze hun betalingen kunnen volgen en plannen.

Apple Pay Later wordt momenteel getest met een geselecteerde groep gebruikers in de Verenigde Staten en wordt de komende maanden in het hele land uitgerold. Of en wanneer de dienst ook naar Europa komt is nog niet duidelijk. Het duurde maar liefst vijf jaar tot Apple Pay voor het eerst in Nederland te gebruiken was.