Twinkle | Digital Commerce

Duitsland opent universeel pakketpunt

2018-10-16
1000562
  • 0:58

Na een geslaagde proef komt er in Hamburg voor het eerst een pakketpunt waar klanten pakketjes van verschillende vervoerders kunnen ophalen en inleveren.

Het gaat om een multi-label pakketshop waar vervoerder UPS, DPD, GLS en Hermes bij aangesloten zijn. Dat meldt Der Spiegel. DHL zou ook zijn benaderd voor een samenwerking, maar doet nog niet mee met de pakketshop.

De shop is bedoeld om ritjes naar losse afhaalpunten te verminderen. Iets dat beter voor het milieu is en drukte in grote steden moet verminderen. Daarnaast geldt de shop als algemeen contactpunt voor klanten bij de verschillende vervoerders.

Onbemand

In Nederland komt pakketkluizenbedrijf De Buren het dichtst in de buurt bij een universeel op- en afhaalpunt. De pakketkluizen van De Buren zijn onbemand en kennen meerdere logistieke partners. In België lanceerde het bedrijf vorig jaar een vergelijkbaar initiatief: Cubee. Een netwerk van pakjesautomaten. Volgens Cubee kan elk pakje van een logistieke partner in de pakjesautomaat worden bezorgd. Aan het eind van dit jaar moet het netwerk van Cubee zijn uitgebreid tot ruim 450 automaten.

Lees ook: 'Kluisjeswanden: komt er nog wel een doorbraak?' (Twinkle 10 2017)