Twinkle | Digital Commerce

Ierland opent e-commerce fonds

2018-10-31
1024512
  • [nieuws]
  • 1:01

Ierse webwinkeliers kunnen de komende zes weken een beroep doen op een fonds dat 1,25 miljoen euro aan beurzen uitdeelt om e-commerce activiteiten te versterken.

Het fonds, dat is opgezet door overheidsorganisatie Enterprise Ireland, verstrekt beurzen ter waarde van 10.000 tot 25.000 euro. Met het groeigeld hoopt Enterprise Ireland de concurrentiedruk op te voeren en het online aanbod van producten en diensten in het land te verrijken. Tot 5 december kunnen e-tailers een aanvraag indienen.

Geen pure players

Hoewel Enterprise Ireland benadrukt vooral online retailers te willen ondersteunen met het programma, blijkt het programma niet toegankelijk voor pure players: één van de aanmeldeisen is namelijk het bezitten van een fysiek verkooppunt, naast een online aanwezigheid.

Groei aanmoedigen

'Veel retailers worden steeds vaker geconfronteerd met internationale concurrentie in hun eigen huis door de groei van online retailing', aldus de Ierse minister Heather Humphreys. 'Het is daarom belangrijk dat we de aanhoudende groei van de detailhandel in Ierland aanmoedigen door de mechanismen aan te bieden waarmee detailhandelaren online een breder aanbod kunnen ontwikkelen.'