Twinkle | Digital Commerce

Alibaba richt fonds op voor Amerikaanse retailers

2017-05-27
180101
  • 1:01

Alibaba heeft samen met p2p-financieringswebsite Lending Club een fonds opgericht waaruit Amerikaanse retailbedrijven geld kunnen opnemen om voorraad op Alibaba.com te kunnen kopen.
 

Het gaat om bedragen tussen de vijfduizend en driehonderdduizend dollar, zo meldt Techcrunch. Bedrijven zullen hiermee waarschijnlijk sneller voor Alibaba.com kiezen als leverancier/groothandel van producten. Het ‘programma’ wordt in een later stadium ook uitgerold naar landen buiten de VS, is de verwachting.

Verzekerd van echtheid
Behalve met kredietverstrekking komt de Alibaba.com e-Credit Line met een handelsverzekering voor Amerikaanse bedrijven. Deze houdt onder andere in dat zakelijke kopers hun geld terug kunnen krijgen als een gekocht item te laat wordt geleverd of niet overeenkomt met de beschrijving op Alibaba.com.

Namaakproducten
De introductie van deze verzekering is een slimme zet van Alibaba, dat de laatste tijd onder vuur ligt vanwege de verkoop van namaakartikelen op zijn platformen (met name Taobao). De Chinese e-commerce reus werd eind vorige maand nog op de vingers getikt door de nationale autoriteit. Bij de nieuwe handelsverzekering krijgen Amerikaanse ondernemers ook een lijst met de best scorende fabrikanten. Die score is gebaseerd op de kwaliteit van de producten en de snelheid van verzending.