Twinkle | Digital Commerce

Amazon verhoogt maandtarief Prime Nederland

2018-10-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Met ingang van oktober heeft Amazon het tijdelijke introductietarief van 3,99 euro voor een Nederlands Prime-abonnement aangepast naar het standaardtarief: 5,99.

Daarmee wordt het verhoudingsgewijs voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten voor 49 euro, omgerekend 4,08 euro per maand. Dat benadrukt de e-tailreus zelf ook met een oranje 'Beste keus'-label. Het tijdelijke tarief zou aanvankelijk gelden tot dit jaar maart, maar werd verlengd tot en met september.

Diensten

Inmiddels biedt het Prime-abonnement, dat bijna een jaar geleden beschikbaar kwam voor Nederlandse consumenten, diverse diensten en voordelen: gratis next day delivery, de eigen videodienst Prime Video, maandelijks gratis game-content ('TwitchPrime'), 30 minuten vroeger toegang tot Amazons Lightning Deals en een onbeperkte opslagruimte voor foto's. Dit jaar vond ook de eerste Prime Day plaats waar Nederlanders aan konden deelnemen.

Prijsstijgingen

Wereldwijd telt Amazons bezorgabonnement meer dan 100 miljoen leden. In het buitenland stijgen de Prime-tarieven eveneens door. Bij de presentatie van zijn eerste kwartaalcijfers van dit jaar liet Amazon weten dat inwoners van de Verenigde Staten, die tot dan toe jaarlijks 99 dollar betaalden voor Prime, voortaan 114 dollar kwijt zijn om abonnee te blijven.

Lees ook: 'Cor Molenaar en bol.com over Amazon Prime in Nederland' (08-11-'17)