Twinkle | Digital Commerce

Zalando test lokaal met e-bikes

2018-09-25
1000562
  • 0:54

Zalando start vanaf oktober een test in thuisstad Berlijn met e-bikes. De Loadster e-bikes hebben een inhoud van vijfhonderd liter en zijn vooral bedoeld voor last-mile bezorging.

Volgens Zalando zijn de e-bikes snel, efficiënt en nemen ze minder ruimte in beslag dan bezorgbusjes. De Loadster e-bikes zijn ontwikkeld door startup Citkar en kunnen gemiddeld 25 kilometer per uur rijden. De e-bike is volgens de e-tailer in potentie sneller dan reguliere bestelwagens. Daarnaast worden bezorgers ontlast van het drukke verkeer en het zoeken naar geschikte parkeerruimte, wat in Berlijn volgens Zalando nog eens voor problemen zorgt.

Same day

Naast het duurzame aspect en de tijdsbesparing hoopt de nummer drie van de Twinkle100 ook op het gebied van same day delivery stappen te maken met de proef. ‘Citkar is een goede partner die voertuigen ontwikkelt met last mile levering in gedachten. We zijn altijd op zoek naar dit soort innovatieve ideeën die we kunnen testen, omdat dat onderdeel is van ons DNA’, aldus Jan Bartels, logistiek voorman bij Zalando.