Twinkle | Digital Commerce

Aanwas en overnames op Nederlandse maaltijdbezorgmarkt

2018-09-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Al een poosje is het roerig op de markt voor thuisbezorging van eten en drinken. Begin volgende maand arriveert nieuwkomer Mealhero, Vers aan Tafel vergrootte onlangs zijn reikwijdte met twee overnames tegelijk.

Mealhero, een Gentse start-up, is al een jaar bezig met het aantrekken van groeikapitaal: via een crowdfundingsproject haalde het bedrijf vorig jaar 80.000 euro op, nu komt daar nog eens een miljoen euro bij uit een eerste investeringsronde. Begin oktober levert Mealhero de eerste maaltijden af in Nederland en Vlaanderen, met bijbehorende slimme stomer: die herkent de boxen en bereidt ze, zodat de koper niet zelf hoeft te koken.

Meer Vers aan Tafel

Ondertussen timmert ook maaltijdbezorger Vers aan Tafel aan de weg: per half oktober neemt het bedrijf uit Lelystad branchegenoten EasyMeal uit Vught en 3BDiner uit Bergschenhoek over. Vers aan Tafel, dat zich richt op de bezorging van vriesverse maaltijden, versterkt daarmee de aanwezigheid in Brabant en West-Nederland.

Veel initiatieven en samenwerkingen

De markt voor thuisbezorging van maaltijden groeit stevig door en kent veel nieuwe aanwas, merkte ook Vers aan Tafel. 'We zullen de komende jaren veel initiatieven en samenwerkingen gaan zien', denkt directeur Martijn Keesmaat. 'Tegelijk zullen er spelers afvallen die niet mee kunnen komen. Er liggen mooie kansen als je durft te innoveren met focus op consumentenbehoeften en schaalgrootte zodat je een prachtige maaltijd voor een goede prijs thuisbezorgd krijgt die je alleen nog maar hoeft op te warmen.'

Lees ook: 'Takeaway: 'Consolidatie is onvermijdelijk' (08-06-'18)