Twinkle | Digital Commerce

Cimpress koopt pure player in kantoorartikelen

2018-09-26
980550
  • [nieuws]
  • 1:01

Het van oorsprong Nederlandse Cimpress neemt het Amerikaanse BuildASign over voor 280 miljoen euro. De pure player in kantoorartikelen behoudt zelf één procent van zijn aandelen.

De online verkopen van BuildASign groeiden gedurende de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 23 procent en bedragen inmiddels 129 miljoen dollar, ofwel een kleine 110 miljoen euro. De e-tailer, opgericht in 2005 en 400 medewerkers sterk, blijft zelfstandig actief, maar mag gebruikmaken van voorzieningen van Cimpress, bijvoorbeeld in de vorm van technologische oplossingen.

'We zijn verheugd om BuildASign te verwelkomen bij Cimpress', zegt ceo Robert Keane. 'Ze bieden sterk talent, een klantgerichte cultuur en sterke e-commerce mogelijkheden, die naadloos samenwerken om klanten te bedienen met marktconforme prijzen, een snelle levering en geweldige klantenservice.'

Cimpress

Het hoofdkantoor van Cimpress staat in Venlo en draaide in zijn meest recente boekjaar, dat 30 juni eindigde, een omzet van 2,6 miljard dollar, ofwel 2,2 miljard euro. Aan Cimpress zijn onder meer online platform Vistaprint en pennenmaker National Pen verbonden. Tot aan juli vorig jaar behoorde ook Albelli tot de groep, maar dat werd overgenomen door Gilde Buy Out Partners.