Twinkle | Digital Commerce

Bijna één op de vijf webwinkels kampt met personeelstekort

2018-09-05
1000562
  • 0:58

Een aanzienlijk deel van de webwinkeliers in Nederland beschikt niet over voldoende personeel. 18 procent van hen geeft aan nog wel wat mankracht te kunnen gebruiken.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Drie jaar geleden was dat percentage nog veel minder: 0,1 procent. Daarmee is het tekort aan personeel dus in drie jaar tijd fors toegenomen. Ook fysieke supermarkten en warenhuizen geven aan (14,6 procent) dat ze problemen ondervinden met het vinden van personeel. Dit percentage lag drie jaar geleden nog op 0,9 procent.

Omzetplus

In het tweede kwartaal zetten webwinkels 18,7 procent meer om ten opzichte van een jaar eerder. In het eerste kwartaal lag dit stijgingspercentage nog op 19,3 procent. Bij fysieke winkels deden supermarkten het vooral erg goed, zij zagen hun omzet met 4,9 procent toenemen. Voor de speelgoedsector was het een kwartaal om snel te vergeten. Hun omzet daalde met maar liefst 13 procent.

Brancheorganisatie Thuiswinkel.org gaf eerder in de Thuiswinkel Markt Monitor aan dat over 2018 een omzetgroei van 17 procent wordt verwacht. Dit zou neerkomen op een webwinkelomzet van 26,3 miljard euro.