Twinkle | Digital Commerce

Alibaba groeit zowel in thuismarkt als buitenland

2018-08-23
1000562
  • 1:00

Alibaba sloot zijn afgelopen fiscale jaar, dat eindigde in maart, af met een omzetplus van 60 procent. De e-tailer gaat in zijn nieuwe jaar op dezelfde voet verder.

Het bedrijf sluit het afgelopen kwartaal, van mei tot en met juni, af met een omzet van 12,229 miljard dollar, een groei van 61 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De winst kwam uit op 1,156 miljard dollar. Vorig jaar lag dat bedrag in dezelfde periode 45 procent hoger. Het bedrijf verklaart dat verlies door uitgifte van uitkeringen aan werknemers van dochter Ant Financial.

‘We zijn erg tevreden met de kracht en snelle groei van ons bedrijf op zo’n aanzienlijke schaal’, aldus cfo Maggie Wu. ‘De groei binnen onze belangrijke segmenten bevestigen onze strategie om te investeren in klantbeleving, producten, technologie en infrastructuur.’

Cross border

Over de grens stijgt de omzet van de e-tailer ook hard. De cross border opbrengsten zijn 63 procent hoger dan vorig jaar, maar met 653 miljoen dollar nog een beperkt deel van de voltallige omzet van Alibaba. Dit lopende jaar verwacht het bedrijf wederom een omzetstijging van ‘meer dan 60 procent’.