Twinkle | Digital Commerce

Alibaba verwacht omzetgroei door te zetten

2018-05-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Alibaba heeft over het afgelopen fiscale jaar, eindigend op 31 maart 2018, een omzetgroei geboekt van bijna 60 procent. De omzet van de e-tailer bedroeg veertig miljard dollar.

Dat laat het bedrijf weten bij de presentatie van zijn vierde kwartaalcijfers. In dat laatste kwartaal steeg de omzet van Alibaba met 61 procent ten opzichte van 2016. De omzet bedroeg bijna 9,9 miljard dollar. De winst over dat kwartaal was 2,2 miljard dollar, dat is een fractie minder dan in de voorgaande kwartalen. Voor het komende jaar verwacht Alibaba wederom een omzetgroei van 'meer dan' 60 procent.

'De Alibaba groep kent een uitstekend kwartaal en fiscaal jaar. Gedreven door een robuuste groei en investeringen die we hebben gemaakt over de laatste jaren', vertelt Daniel Zhang, ceo van de Alibaba Group. 'Als we naar het komende jaar kijken, dan verwachten we een algemene groei boven de 60 procent', vervolgt cfo Maggie Wu.

Europa

Eerder dit jaar kondigde de Chinese gigant nog aan zich meer te willen gaan richten op Europa. Om te beginnen in Frankrijk, waar het een nieuw distributiecentrum wil openen. 'Ik zal binnenkort naar Frankrijk gaan om een memorandum van overeenstemming te ondertekenen over een Alibaba-partnerschap, inclusief logistiek, betalingsoplossingen en e-commerce', zei oprichter Jack Ma daarover volgens de Franse krant Le Revenu. Het is nog niet bekend waar en wanneer het distributiecentrum wordt gebouwd.