Twinkle | Digital Commerce

Zomerhitte smelt omzet Home24 weg

2018-07-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Het warme weer van de afgelopen tijd heeft de omzet van de Duitse online meubelverkoper Home24 geen goed gedaan. De retailer heeft zijn omzetverwachting voor het tweede kwartaal daarom bijgesteld.

Home24 verwacht in Q2 een omzetstijging van '6 tot 8 procent' ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over het gehele jaar verwacht het bedrijf een stijging van 30 procent. Volgens de online meubelverkoper zorgde het 'ongewone warme weer' van april tot juni in Europa voor een verminderde vraag naar groot meubilair.

Marc Appelhoff, ceo van Home24: 'Ondanks de mindere vraag door het warme weer hebben we onze omzet aanzienlijk kunnen verhogen. Dit duidt op een duidelijke indicatie van de sterkte en stabiliteit van ons bedrijfsmodel. Naar verwachting groeien we de komende maanden en kwartalen verder, waardoor we onze vooraf gestelde doelen zullen behalen.'

Beursgang

De Rocket Internet-dochter zou deze zomer van plan zijn om de stap naar de beurs te maken. Daarvoor dienen nog wel wat rode cijfers weggepoetst te worden. Over de eerste drie kwartalen van 2017 leed het bedrijf een verlies van ongeveer 20 miljoen euro op een omzet van 195 miljoen euro.