Twinkle | Digital Commerce

Dalende winst Ocado door toename investeringen

2018-07-11
1000562
  • 0:59

De Britse online super Ocado heeft in het eerste halfjaar van 2018 13.8 procent minder winst geboekt ten opzichte van vorig jaar. De EBITDA van de e-tailer kwam na de eerste zes maanden van dit jaar uit op iets meer dan 40 miljoen euro.

Dat blijkt uit het halfjaarrapport van het bedrijf. De omzet van Ocado kwam uit op 905 miljoen euro, een toename van 12.1 procent.

Ceo Tom Steiner is tevreden over de ontwikkelingen bij Ocado. 'Nu is het tijd om te profiteren van onze groeikansen. We blijven investeren in ontwikkelingen voor onze warehouses in Erith en Andover. We verwachten dat de investeringen hun vruchten zullen afwerpen in de toekomst.'

Samenwerkingen

Ocado ging het afgelopen halfjaar veel samenwerkingen aan. Zo sloot het bedrijf meerdere internationale contracten voor zijn e-commerce software: Ocado Smart Platform. Onder meer met het Canadese Sobeys, het Zweedse ICA en het Amerikaanse Kroger. Zo stampt Ocado in Stockholm voor ICA een gerobotiseerd distributiecentrum uit de grond.

Het Britse bedrijf, dat veel op technologie inzet, ontwierp in 2015 een eigen 'SecondHands'-robot die magazijnmedewerkers ondersteunt in hun dagelijkse werkzaamheden.