Twinkle | Digital Commerce

Ocado werkt aan menselijke magazijnrobot

2017-05-27
180101
  • 1:01

Online supermarkt Ocado werkt met een team van Europese universiteiten aan een robot die magazijnmedewerkers helpt. De ‘SecondHands’-robot moet het werk van het menselijke personeel zoveel mogelijk ondersteunen.

Ocado Technology, de onderzoekstak van de Britse websuper, heeft de handen ineen geslagen met robotspecialisten van University College London, Karlsruhe Institute of Technology in Duitsland, La Sapienza University of Rome en Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne uit Zwitserland.

Binnen vijf jaar
De partijen willen binnen vijf jaar een robot bouwen die kleine handelingen in het fulfilmentproces overneemt. Dan gaat het in eerste instantie om het verplaatsen van ladders of aangeven van gereedschap aan medewerkers in magazijnen.

Lichaamstaal lezen
Uiteindelijk moet de robot voor allerlei handelingen paraat staan. ‘Hij weet wat hij moet doen, wanneer hij het moet doen en hoe hij het moet doen’, citeert Business Insider uit een verklaring van Ocado. Om dit te realiseren experimenteren onderzoekers met 3D-vision technologie waarmee de robot de 3D-houding van een mens ‘leest’. Op basis van de lichaamstaal van een menselijke medewerker ‘begrijpt’ de robot wat de mens op dat moment nodig heeft.

Het uiterlijk van de robot, volgens Ocado Technology.