Twinkle | Digital Commerce

Blokker.nl stapt in boekenverkoop

2018-07-19
1000666
  • [nieuws]
  • 1:18

Met het toetreden van boekhandel Paagman tot Blokkers online marktplaats ontstaat daar een nieuwe categorie 'Boeken', die gelijk bij de introductie ervan al meer dan 50.000 titels bevat.

Blokker.nl omschrijft zijn nieuwe partner als een sterke speler met ruime ervaring met het direct leveren aan de consument, die naast een uitgebreid boekenaanbod ook diverse andere productgroepen aanbiedt.

'Door de toevoeging van een breed assortiment boeken aan het huidige online assortiment breidt Blokker.nl als omnichannel huishoudspecialist nog verder uit', zegt Peter Scholtes, Blokkers directeur e-commerce. Daarmee komt Blokker nog meer tegemoet aan de wensen van haar klanten.'

Samen sterk

Boekhandel Paagman zocht de online consument eerder zelf al op en introduceerde vorig jaar maart een same day delivery-service. 'De samenwerking met Blokker is een logische stap waarbij beide partijen doen waar ze goed in zijn', zegt algemeen directeur Fabian Paagman. 'De combinatie tussen enerzijds omnichannel retailer Blokker met al haar fysieke winkels én online webshop en anderzijds Paagman als aanbieder van boeken, en op termijn een assortiment artikelen van de kantoorboekhandel en cadeauartikelen, is een sterke combinatie.

Divers landschap

Met het nieuwe partnerschap krijgt het online landschap in de boekenbranche er een extra speler van formaat bij. Eind vorig jaar voegde ook wehkamp de categorie 'boeken en e-books' toe aan zijn assortiment, via een samenwerking met het Centraal Boekhuis. Ook bol.com, van huis uit boekenverkoper, vestigde vorig jaar de aandacht op die categorie door de introductie van een leesabonnement, samen met e-book partner Kobo.