Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp start met verkoop boeken en e-books

2017-12-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Wehkamp legt zich toe op de verkoop van boeken en e-books en start met een assortiment van 5.000 Nederlandse titels. Dat aantal moet in de komende maanden opgehoogd worden naar 30.000 stuks.

De nummer 3 van de Twinkle100 is daartoe een samenwerking aangegaan met het Centraal Boekhuis. Dat levert de boekbestellingen die zijn geplaatst bij wehkamp via PostNL. Wehkamp heeft naar eigen zeggen al duizenden orders ontvangen: met name kinderboeken en populaire top-10 titels.

Permanente categorie

De vraag naar boeken leefde al een tijdje onder wehkamp-klanten, meldt de pure player; met name bij gezinnen, waar wehkamp zich in toenemende mate op richt. De boeken horen niet alleen tot het tijdelijke feestdagenassortiment, maar zijn een permanente toevoeging aan de webwinkel.

Kobo Plus

Wehkamp krijgt in de boekenverkoop concurrentie van onder meer bol.com, dat begin dit jaar in samenwerking met Kobo leesabonnement Kobo Plus lanceerde. De all-you-can-read-dienst omvat een assortiment van 40.000 boeken; wehkamp streeft eveneens naar een omvangrijk assortiment. Ter vergelijking: Bruna's Bliyoo telt 15.000 titels.