Twinkle | Digital Commerce

Boekwinkel Paagman start landelijke same day delivery

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Het Haagse Paagman biedt vanaf nu een landelijke 'Vandaag in huis'-service. De boekwinkel levert tegen een kleine vergoeding boeken die vóór 13.00 besteld worden, nog dezelfde dag af. De nieuwe dienst geldt voor aankopen in de webwinkel en in fysieke vestigingen.

De besteller krijgt zijn order tussen 15.00 en 22.00 bezorgd, met sms-notificatie van de aflevertijd. De boekhandel heeft een webwinkel en twee winkels in Den Haag. De nieuwe same day delivery geldt voor 75.000 artikelen, maar het bedrijf wil dit aantal zo snel mogelijk verdubbelen.

Snelle concurrentie
Paagman zet met zijn nieuwe bezorgoptie een stap in de concurrentiestrijd met snel leverende partijen als Amazon en bol.com. 'Ruim tien jaar geleden maakten we de strategische keuze om onze online en offline dienstverlening volledig gelijk te trekken en hier geen verschil in te laten bestaan,' zegt directeur Fabian Paagman op de site van de boekhandel. 'Door innovaties van het online winkelen ook op de fysieke winkelvloer toe te passen, stellen we deze beschikbaar aan ál onze klanten. Met deze nieuwe dienst lopen we als boekhandel in Nederland onmiskenbaar voorop.’

Hoogvliet
Paagman werkte twee jaar geleden samen met Hoogvliet, dat online boeken aanbood van de Haagse keten. De supermarkt bood een top-tien van een maandelijks vernieuwde collectie aan op zijn website in het streven een one-stop-shop te worden.