Twinkle | Digital Commerce

Men at Work sluit webshop

2018-06-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De webwinkel van kledingwinkel Men at Work gaat wegens financiële problemen sluiten. De fysieke winkels van de retailer blijven voorlopig nog wel open.

Dat bevestigen bronnen aan RTL Z. Men at Work zegt later met een verklaring te komen. Consumenten die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief van het bedrijf, ontvingen vandaag een e-mail met een online opheffingsuitverkoop.

Wel of geen faillissement?

Zowel RTL Z als Retailtrends spraken met verschillende medewerkers en bronnen rondom de keten. Volgens een medewerker zouden ook de fysieke winkels aan het einde van dit jaar de deuren moeten sluiten, maar dit zou niet het faillissement van Men at Work betekenen. Een andere bron meldt dat een aantal medewerkers wordt ontslagen en dat een faillissementsaanvraag 'onvermijdelijk' is. Volgens een filiaalmanager wordt met het sluiten van de webshop de focus verlegd naar de fysieke winkels. Terwijl een andere manager zegt te hopen dat de keten 'het einde van het jaar haalt'.

Men at Work heeft 33 vestigingen in Nederland en België. Oprichter Marcel van Gelderen nam het bedrijf na het faillissement in 2017 weer over van Varova Fashion voor één euro.