Twinkle | Digital Commerce

Men at Work failliet verklaard

2018-06-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Nadat het al enkele dagen flink rommelde rondom herenmodeketen Men at Work, is de bevestiging daar: Men at Work is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Momenteel wordt gekeken naar een doorstart.

Afgelopen vrijdag bleek dat het bedrijf zijn webshopactiviteiten uit de lucht had gehaald; de verklaring daarvoor zou liggen bij een verscherpte focus op de offline activiteiten. Gisteren bevond Men at Work zich in surseance van betaling; het faillissement volgt vandaag. Allerijl stopgezette samenwerkingsverbanden en ontslagen van personeelsleden mochten niet meer baten.

Onder de modeketen vallen 27 Nederlandse en 3 Belgische vestigingen. Met het faillissement staan 425 medewerkers op straat.

Tegen Quote zegt grootaandeelhouder Marcel van Gelderen dat hij denkt dat de winkels opgesplitst gaan worden onder andere partijen. Curator Evert Baart onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart, waarvoor al meerdere geïnteresseerde partijen zich gemeld zouden hebben; Van Gelderen hoort daar niet bij.

Teruggekocht

Men at Work leed al jaren zware verliezen onder voormalig eigenaar Varova Fashion. Afgelopen september kocht Van Gelderen, oorspronkelijk oprichter van de formule, de keten voor een symbolische euro terug. Men at Work was na die overname niet langer verplicht artikelen van zijn voormalige zustermerk Gsus af te nemen, waardoor ook die formule omviel.