Twinkle | Digital Commerce

Payconiq krijgt steeds meer een gezicht

2018-06-06
1000562
  • 1:11

Payconiq, een mobiele betaalapplicatie waar grote Nederlandse banken aan verbonden zijn, heeft bekendgemaakt welke retailers gebruik gaan maken van de applicatie. Onder meer Flinders en Spar worden verkooppunten.

De overkoepelende betaalapp Payconiq, een intiatief van ING waar ook banken als ASN Bank, Rabobank, RegioBank en SNS aan verbonden zijn, is vanaf vandaag te gebruiken door iedereen met een Nederlandse betaalrekening. ABN Amro zou in eerste instantie ook meedoen met het initiatief. Eerder dit jaar gaf de bank aan meer te zien in de eigen betaalapplicatie Tikkie.

Aangesloten retailers

Naast Flinders en Spar zijn ook andere grote retailers voornemens Payconiq de komende maanden aan te bieden als betaaloptie. Bruna, Coop, Dekamarkt, Albron, Dirk, Deonlinedrogist.nl, ICI PARIS XL, Jeans Centre, Karwei, La Place, Primera en Zeeman. Allemaal hebben ze aangegeven mee te werken aan het initiatief. 'Om mobiel betalen in Nederland groot te maken is een grote groep winkeliers die mobiel betalen ondersteunt essentieel', aldus ceo Guido Vermeent. 'Deze winkeliers kiezen met Payconiq voor innovatie op het gebied van mobiel betalen en loyalty.'

Buckaroo

Aan het begin van dit jaar kondigden Payment Service Provider(PSP) Buckaroo en Payconiq een samenwerking aan. Die samenwerking zorgt ervoor dat webwinkeliers die Buckaroo gebruiken, Payconiq kunnen aanbieden in de check-out. 'Payconiq is vooruitlopend op de toekomst. Het is niet gebouwd op bestaande betaalmethoden, maar er ligt een directe connectie met de banken', zei Jelle Hoes, cto bij Buckaroo, destijds over de samenwerking.