Twinkle | Digital Commerce

Coolblue gaat smartphones repareren

2018-06-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Consumenten met een kapotte Apple- of Samsung-smartphone, kunnen die nu ook laten repareren bij Coolblue. De e-tailer start een nieuwe dienst: CoolblueRepareert.

De smartphones worden binnen een tijdsbestek van twee uur gerepareerd in de Coolblue-winkels in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Later dit jaar moet de dienst ook in meer winkels in Nederland en België beschikbaar zijn.

Klanten die niet in de gelegenheid zijn om hun device naar de winkels te brengen, kunnen hem ook gratis naar Coolblue opsturen. Binnen 48 uur ontvangen ze hem dan weer terug. 'We weten dat bij 30 procent van de smartphones het scherm kapot gaat. We laten allemaal wel eens onze smartphone vallen', verklaart beginbaas Pieter Zwart. 'Met CoolblueRepareert verlengen we de levensduur van hun toestel.'

Kosten

De kosten voor reparatie hangen sterk van het model en soort reparatie af. Zo kost een nieuw scherm op een Samsung Galaxy S5 159 euro, terwijl consumenten voor een nieuw iPhone 8-scherm 259 euro betalen. Bij iPhone's heeft men wel de keuze uit een nieuw en refurbished scherm, die goedkoper is.

CoolblueFietst

De reparatiedienst is het tweede duurzame initiatief van Coolblue in korte tijd. In april startte het bedrijf nog met zijn nieuwe bezorgdienst CoolblueFietst. Waar het inmiddels in drie steden met de fiets pakketjes bezorgt in een tijdsbestek van één uur. Coolblue heeft ook nog winkels in Groningen, Utrecht en Amsterdam, van waaruit de fietsen straks beleverd kunnen worden.