Twinkle | Digital Commerce

Amazon start nieuw bezorgprogramma

2018-06-29
1000562
  • 1:14

Om aan de toenemende vraag naar pakketleveringen te voldoen - Amazon verscheepte vorig jaar 5 miljard pakketjes - lanceert de e-tailer een nieuw bezorgnetwerk.

Amazon is op zoek naar 'honderden' ondernemers die hun eigen bezorgbedrijf in de Verenigde staten willen starten via Amazon, meldt CNBC. 'Delivery Service Partners', zoals het programma heet, moet uiteindelijk tienduizenden bezorgers werven.

'Shipping with Amazon'

Met het programma kunnen ondernemers hun eigen lokale bezorgnetwerk via Amazon runnen, met maximaal veertig bestelwagens. Daarvoor is volgens de e-tailer per ondernemer een investering van 10.000 dollar nodig. Met de komst van het programma zet Amazon een volgende stap in het vormen van een eigen koeriersdienst. Geruchten over de komst van een eigen bezorgdienst 'Shipping with Amazon' doen al langer de ronde.

Minder afhankelijk

De komst van Delivery Shipping Partners betekent slecht nieuws voor bezorgdiensten FedEx en UPS. De waarde van de twee bedrijven daalde na de aankondiging van Amazon 3 miljard dollar. De Amerikaanse e-tailer wil minder afhankelijk worden door de bezorging in eigen hand te nemen en denkt daarnaast kosten te besparen.

Bezorging testen

Amazon is al langer bezig naar manieren om te concurreren met grote vervoerders. Vorig jaar meldden ingewijden nog aan Bloomberg dat de e-tailer het zelf bezorgen van producten van derde partijen aan het testen was. Hierdoor zou Amazon meer producten kunnen toevoegen aan het assortiment en sneller kunnen bezorgen.