Twinkle | Digital Commerce

Amazon in zorgmarkt met overname online apotheek

2018-06-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Amazon neemt online apotheek PillPack over. Daarmee stapt de e-tailreus in de zorgmarkt.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De deal wordt naar verwachting binnen enkele maanden afgerond. In april werd nog gesproken van een mogelijke overname door Walmart, maar Amazon wist uiteindelijk de hand op het bedrijf te leggen.

PillPack richt zich op gebruikers van meerdere medicijnen en levert hen gebruiksvriendelijke verpakkingen aan. De online apotheek coördineert navullingen en en zorgt ervoor dat die bijtijds verstuurd worden.

Ervaring en technologie

'Het visionaire team van PillPack biedt een combinatie van lange apotheekervaring en een focus op technologie', zegt  Jeff Wilke, Amazons ceo Worldwide Consumer. 'PillPack verbetert het leven van zijn klanten op betekenisvolle wijze en we willen mensen helpen om tijd te besparen, hun leven te vereenvoudigen en zich gezonder te voelen. We zijn verheugd om te zien wat we samen in opdracht van klanten in de loop van de tijd kunnen doen.'

Vergunning

Afgelopen oktober bleek al dat Amazon in ten minste twaalf Amerikaanse staten een apothekersvergunning verkregen had. Die verschaft de e-tailreus rechten om voorgeschreven medicatie te verhandelen.