Twinkle | Digital Commerce

Keurmerk PSD2 in de maak

2018-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Stichting Privacy First werkt samen met enkele Nederlandse banken en bedrijven uit de financiële sector aan een keurmerk voor de nieuwe PSD2 richtlijn.

Dat vertelt Martijn van der Veen van Privacy First in een interview aan Emerce. Volgens de stichting brengt de richtlijn een aantal risico's met zich mee. 'Onze grootste zorg is wat er gebeurt met de gegevens zodra die bij een dienstverlener liggen. Bedrijven willen iets doen met die grote hoeveelheid gegevens die in hun bezit komt. Denk aan het doen van aanbiedingen, nieuwe diensten en vergelijkingen. Uiteraard zit daar ook een verdienmodel aan vast.'

Vertrouwen

De PSD2-richtlijn - dit jaar in Europa geïntroduceerd - gaat naar alle waarschijnlijkheid vanaf deze zomer in Nederland van kracht. De stichting werkt nu samen met enkele banken aan een keurmerk. Dat keurmerk moet consumenten informeren en aanbieders stimuleren om het niveau van privacybescherming te verhogen. Volgens Privacy First verhoogt het keurmerk het vertrouwen van de consument naar de dienstverlener. De Volksbank is één van de eerste banken die meewerkt aan het initiatief.

Lees ook: 'PSD2-praktijk komt beloftes niet na' (Twinkle 28-03-2018)