Twinkle | Digital Commerce

Google test eerste spraakbestuurde kortingsbon

2018-04-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Google heeft in samenwerking met winkelketen Target een test afgerond met een spraakbestuurde kortingsbon. Consumenten konden die bon via Google Home, de slimme speaker van de zoekgigant, verzilveren.

Volgens Adweek was de test zelfs zo succesvol dat deze voortijdig is stopgezet.

Amerikaanse klanten met een Google Home speaker of Google Assistant kregen onlangs 15 dollar korting die ze via het spraakcommando 'Spring into Target' konden verzilveren. Met de actie wil Google een volgende stap zetten in de concurrentie met Amazon.

Google Shopping Actions

Google werkt samen met verschillende Amerikaanse retailers, waaronder Target, aan een nieuw platform: Google Shopping Actions. Op dat platform verkoopt Google rechtstreeks producten van de retailers aan consumenten. Amerikaanse klanten kunnen straks op hun Google account producten afrekenen, mits daar een creditcard aan gekoppeld is.

Google Assistant in Europa

De zoekmachine kondigde onlangs aan zijn spraakhulp Google Assistant in Europa uit te gaan breiden met een e-commercefunctie. 'Transactions on Google' wordt als eerste in Duitsland en Frankrijk uitgerold. Met de nieuwe functie kunnen consumenten voortaan middels spraak en chat online bij een webshop kopen. Wanneer de dienst in Nederland komt, is nog niet bekend.