Twinkle | Digital Commerce

Sandd mengt zich in pakketbezorging

2018-04-03
980551
  • 1:26

Vanaf vandaag biedt postbezorger Sandd ook een pakketservice aan: Sandd2me. De vervoerder daagt concurrenten uit met same day delivery, next day delivery en avondbezorgingen.

'Er wordt al enige tijd aan ons getrokken door klanten die ons vragen of wij ook pakketjes bezorgen. Met de overname van VSP eind vorig jaar, hebben we ook het netwerk om deze dienst te kunnen leveren', zegt ceo Rob Brakenhoff over de nieuwe dienst tegen De Financiële Telegraaf.

Postbezorgers met pakketten

De PostNL-uitdager, die eerder al met een eigen postzegel kwam, zegt pakketten alleen af te leveren wanneer klanten thuis zijn. Een half miljoen euro wordt gestoken in nieuwe sorteermachines, klantenservice en een mobiele applicatie waarmee ontvangers hun pakket kunnen volgen.

Sandd verwacht met zo'n duizend pakketten per dag te starten en geeft die mee aan zijn postbezorgers. Het bedrijf zegt daardoor voorsprong te behalen op PostNL: 'Omdat ze het monopolie heeft op de postbezorging aan particulieren, moet ze twee verschillende bedrijven in de benen houden. PostNL kan dat niet samenvoegen', aldus Brakenhoff.

'Simpele' pakketten

Het was vorig jaar al de bedoeling dat Sandd zich op de pakketmarkt zou begeven, via een partnerschap met Bruna en DHL onder de vlag 'Bruna Hub'; daar zette de boekhandel, met PostNL als grootaandeelhouder, op het laatste nippertje toch een streep door

Afgelopen september lijfde Sandd concullega Van Straaten Post in. 'Op dit moment ligt de focus niet op de pakkettenmarkt, maar op postbezorging', verklaarde de vervoerder destijds. Inmiddels toont het bedrijf zich er wél klaar voor: 'De vraag uit de markt is er, daarnaast houden we het simpel. We gaan geen koelkasten doen.'