Twinkle | Digital Commerce

Zalando-eigenaar nadert winstgevendheid

2018-04-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

Rocket Internet, de investeerder achter bedrijven als Zalando, Delivery Hero en Hellofresh, draaide afgelopen jaar net niet break even. 

Het bedrijf zag het verlies van zijn ondernemingen vorig jaar fors afnemen van 741,5 miljoen naar 6 miljoen euro. De gecombineerde omzet van zijn dochterbedrijven bedroeg 2,64 miljard euro. Een groei van 28 procent.

De omzet van de investeerder zelf daalde tot bijna 37 miljoen. In 2016 behaalde de maatschappij nog 50 miljoen omzet.

Beursgang

Het bedrijf rept verder met geen woord over Zalando. Dat doet het wel over HelloFresh en Delivery Hero. De twee bedrijven waarmee het vorig jaar de stap naar de beursgang maakte. HelloFresh' omzet steeg vorig jaar met net iets meer dan de heflt (52 procent) naar 904,9 miljoen euro. Delivery Hero zag de jaaromzet stijgen met 60 procent. tot 544,2 miljoen euro. De gecombineerde beurswaarde van beiden bedrijven wordt door Rocket Internet gewaardeerd op meer dan acht miljard euro. 

'Belofte waargemaakt'

'2017 was een erg succesvol jaar voor Rocket Internet met de beursgang van Delivery Hero en HelloFresh. We hebben onze belofte waargemaakt om waarde te creeren voor onze investeerders en om onze winstgevendheid van de geselcteerde bedrijven verder te verbeteren', aldus Oliver Samwer, ceo van Rocket Internet.

Zalando

De Duitse mode-etailer maakte vorig jaar voor het eerst winst buiten zijn thuismarkt. Thuisregio DACH, bestaande uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, zorgt voor het grootste aandeel daarin. De groei in Europa blijkt minder sterk dan in 2016. Die omzet steeg vorig jaar met 25,7 procent, een jaar eerder was dat 29,6 procent.