Twinkle | Digital Commerce

'Erotiekshop Pabo alsnog failliet'

2018-03-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:24

Hoewel Beate Uhse Netherlands, moederbedrijf van webshop Pabo.nl, eerder deze week nog een lening van vijf miljoen euro kreeg, is het bedrijf alsnog failliet gegaan. Dat melden bronnen aan Omroep Zeeland.

Het personeel van Pabo, dat onder Beate Uhse Netherlands valt, werd gisteren volgens de omroep op de hoogte gebracht van het slechte nieuws.

De precieze oorzaak van het faillissement is nog niet duidelijk. Mogelijk was de lening, die Beate Uhse Netherlands deze week kreeg, niet voldoende om Pabo te redden. Het bedrijf, dat in het Zeeuwse Walsoorden gevestigd is, is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Mail

Volgens de PZC ontvingen de personeelsleden van Pabo gisteren een e-mail, daaruit blijkt dat het salaris van deze maand nog wordt betaald. Volgens de mail is een schuldeiser naar de rechtbank gestapt, waarop die dinsdagochtend het faillissement heeft uitgesproken. Het bedrijf heeft 'totaal geen reserves meer' maar hoopt nog wel een doorstart te kunnen maken.

Lening

De financiële groep Prime Cpaital, verschafte Beate Uhse Netherlands begin deze week nog een lening van vijf miljoen euro. In januari investeerde het bedrijf ook al 2,7 miljoen euro. Beate Uhse was nog op zoek naar meer investeerders.

Duitsland

In thuisland Duitsland ging Beate Uhse in december vorig jaar al failliet. Schuldeisers keurden de herfinanciering van een lening van dertig miljoen euro af, waardoor het erotiekconcern geen andere uitweg meer zag. Na het faillissement had het bedrijf goede hoop op een doorstart. 'Ik zie nu grote kansen om het operationele bedrijf weer op de rails te krijgen', zei ceo Michael Specht daarover tegen het Duitse Handelsblatt.