Twinkle | Digital Commerce

Nick Lenten landt bij Google in Zürich

2018-04-11
46152595
  • [nieuws]
  • 0:59

Nick Lenten, lange tijd verbonden aan Coolblue, is aan de slag gegaan voor Google. Als ‘Lead PM’  houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van Google Shopping.

Lenten was in 2000 de eerste werknemer van Coolblue, sinds 2012 vervulde hij verschillende directiefuncties bij de nummer 2 van de Twinkle100. Eind 2016 vertrok hij bij Coolblue om zich bezig te houden met investeringen en advieswerk.

Vorig voorjaar begon Lenten aan een nieuwe uitdaging in loondienst, als chief customer officer bij Suitsupply. ‘Hier heb ik te maken met een andere, maar zeker hyperpersoonlijke klantfocus’, zei hij rond zijn aanstelling tegen Twinkle. Begin dit jaar vertrok Lenten weer bij de pakkenmaker.

Google Shopping

Inmiddels is Lenten, die nog niet bereikbaar was voor commentaar over zijn nieuwe uitdaging, aan de slag bij Google. Sinds 1 april is hij hoofd productmanagement voor Google Shopping, meldt hij op LinkedIn. Standplaats: Zürich.

Zürich

Vorig jaar opende Google een nieuw kantoor in de Zwitserse stad, dat plaats kan bieden aan vijfduizend werknemers. Het gaat om het grootste en belangrijkste ontwikkelcentrum van de techreus buiten de Amerikaanse thuismarkt.