Twinkle | Digital Commerce

Amazon levert nog sneller aan leden in sommige Amerikaanse steden

2020-03-04
1000562
  • 1:00

Sinds vorig jaar is het voor Amazon Prime-leden in Amerika de standaard om pakketjes één in plaats van twee dagen na bestelling in huis te hebben. Voor sommige van hen wordt dit nu nog sneller.

Amazon heeft namelijk mini-magazijnen in Philadelphia, Phoenix, Orlando en Dallas geplaatst, waardoor Prime-leden hun pakket nog sneller ontvangen. ‘From click to doorstep in just a few hours.’

Omdat het hier om kleine magazijnen gaat, geldt de supersnelle levering niet voor het hele assortiment. Zo’n drie miljoen producten komen in aanmerking. Naast levering binnen enkele uren is het overigens ook mogelijk om producten die voor middernacht worden besteld, de volgende ochtend vroeg tussen half vijf en acht uur ’s ochtends in huis te hebben.

Voor Amazon is dit een manier om de strijd aan te gaan met grote retailers als Walmart en Target, stelt TechCrunch. Deze partijen hebben het voordeel dat ze online bestellingen vanuit hun honderden winkels kunnen versturen. Die winkels staan relatief dicht in de buurt van consumenten. Dit terwijl de magazijnen van Amazon vaak buiten de stad zijn gebouwd.