Twinkle | Digital Commerce

SwitchBay wil aanschaf 'electrifiers' transparant maken

2018-03-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

Het online kopen en verkopen van tweedehands elektronica voor en door consumenten net zo simpel, veilig en transparant maken als de aanschaf van nieuwe spullen bij webshops als Coolblue en Bol.com. Dat is het doel van SwitchBay: een marktplaats voor zogeheten 'electrifiers'.

Op het platform kunnen consumenten aan elkaar tweedehands games, smartphones en tablets verkopen. Op platformen als Marktplaats kan dat natuurlijk al, maar SwitchBay wil het 'door eindeloze advertenties struinen' voorkomen: 'We zijn enorm gewend geraakt aan gelikte webshops. Wie een tweedehands product wil kopen, moet op tweedehands-websites door tientallen of zelfs honderden min of meer dezelfde advertenties worstelen. Dat is ingewikkeld, tijdrovend en onnodig', aldus mede-oprichter Frank Lemaire.

TicketSwap

De oprichters Frank Lemaire, Max Hofland en Roy Derks lieten zich bij SwitchBay inspireren door TicketSwap, Hofland: 'TicketSwap heeft laten zien dat online handelen in tweedehands producten ook simpel en echt veilig kan. Dat kan natuurlijk ook met fysieke producten: de koper betaalt eerst aan ons, dan stuurt de verkoper het product met track and trace op, waarna de verkoper de correcte ontvangst van het product op het platform meldt en wij het geld vrijgeven aan de verkoper. Zowel koper als verkoper draagt voor de service een klein percentage van de deal af.'

De startup begon vorig jaar onder de noemer Secondplayer en haalde onder meer twee investeerders aan boord die enkele tonnen in het bedrijf staken.