Twinkle | Digital Commerce

20 miljoen euro omzet voor Dekbed-Discounter.nl

2018-02-15
20481152
  • [nieuws]
  • 1:21

Dekbed-Discounter.nl heeft 2017 afgesloten met een omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf verwacht zijn inkomsten ‘tot zeker 2020’ jaarlijks te kunnen verdubbelen.

Het zou betekenen dat de omzet dat jaar rond de 160 miljoen euro komt te liggen, geen geringe ambities.

Twinkle100

Dekbed-Discounter.nl heeft in korte tijd een aanzienlijk stuk van de markt voor beddengoed, boxsprings en matrassen weten te veroveren. In de laatste Twinkle100, met cijfers over 2016, prijkte de start-up op de 121e plaats. Naar het zich laat aanzien zullen oprichter Niels Verwij (29 jaar oud pas) en de zijnen in de komende editie tot de eerste honderd doordringen.

Roestig

Verwij zegt de traditionele beddenmarkt, jawel, ‘wakker te willen schudden’ met Dekbed-Discounter.nl. Hij laat optekenen: ‘Deze branche is heel roestig. Veel bedrijven bestaan al generaties lang en zijn niet meegegaan met de moderne tijd. De marges zijn jarenlang veel te hoog geweest en ze houden vaak nog vast aan het idee dat je bedden alleen in winkels kunt kopen. Winkels met hoge huren en veel personeel, dat allemaal moet worden betaald. Wij laten zien dat het anders kan.’

Van Moordrecht naar Gouda

Als gezegd denkt Verwij de omzet in de komende jaren te kunnen verdubbelen. Daartoe wil hij het personeelsbestand fors uitbreiden, van 27 mensen eind 2017 naar ongeveer honderd eind dit jaar. Bij de ambities hoort ook een verhuizing, van Moordrecht naar Gouda. Dekbed-Discounter.nl betrekt daar een hoofdkantoor van tweeduizend vierkante meter en een magazijn met (eind dit jaar) ongeveer veertigduizend vierkante meter vloeroppervlak.

Onlangs bracht de mysteryshopper van Twinkle een bezoek aan Dekbed-Discounter.nl. Over zijn bevindingen lees je hier.