Twinkle | Digital Commerce

Doorstart Zoef.com; online verhuurplatform krijgt tweede leven

2018-01-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Een doorstart moet online verhuurplatform Zoef.com nieuw leven inblazen. De onderneming werd eind vorig jaar nog failliet verklaard.

Na het faillisement ging de curator in gesprek met verschillende partijen voor een doorstart. Overnamegesprekken resulteerden in een bod van 32.000 euro, die in overleg met de rechter-commissaris werd geaccepteerd. Dat valt te lezen in de faillissementsverklaring van de curator.  Alle immateriële activa en activiteiten van Zoef.com zijn bij de doorstart inbegrepen.

Rode cijfers

De online verhuurder van onder meer partytenten, springkussens en kostuums werd op 21 december 2017 failliet verklaard. Destijds was nog niet duidelijk wat Zoef.com de das om deed, maar uit de verklaring blijkt dat het bedrijf ten tijde van de ondergang bijna zes ton in het rood stond. De onderneming haalde in 2017 een omzet van 127.409 euro,  een verlies van 15.000 euro ten opzichte van het jaar ervoor. 

Door het uitblijven van kapitaalinjecties besloot Zoef.com uiteindelijk het fallissement aan te vragen.

De grens over

Niels Duijvestijn richtte in 2013 het verhuurplatform op. Twee jaar later verlegde het bedrijf de focus naar de party- en eventsector. De online verhuurder had plannen klaar om uit te breiden naar een Belgische of Duitse markt. Ook wilde het platform zich in de rest van Europa nestelen.