Twinkle | Digital Commerce

Bol.com test twee-uursbezorging en fietsenmaker-service

2018-01-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Bol.com introduceert tweeuursleveringen. Nog dit jaar start de aanvoerder van de Twinkle100 een pilot waarin artikelen binnen dat tijdvak thuisbezorgd worden.

Dat maakt ceo Huub Vermeulen zojuist bekend in zijn keynote op de Webwinkel Vakdagen. Hij benadrukt daarbij dat het bol.com niet gaat om een steeds kortere aflevertijd, maar om een zo compleet mogelijk bezorgpalet: voor ieder wat wils. 'De propositie is niet "sneller", maar "op maat" ', aldus Vermeulen. 'De feature draait niet om het leveren binnen twee uur, maar om het compleet maken van jouw agenda.'

De nieuwe bezorgoptie zal onderdeel uitmaken van het Select-abonnement en is daarmee gratis voor leden ervan.

CO2-neutraal

In de pilot komt ook aandacht voor duurzame levering. Om een CO2-neutrale aflevering te realiseren, start Bol.com met elektrische bezorgmiddelen en brengt de voorraad 'dichterbij de klant'. Een deel van de snelle leveringen wordt per fietskoerier afgeleverd, vertelt de voormalig logistiek directeur.

Pilot met fietsenmakers

Naast het testen van twee-uursleveringen probeert bol.com dit jaar ook een nieuwe samenwerking met lokale fietsenmakers uit. In het assortiment vertaalt die proef zich naar een nieuwe productcategorie: Union-fietsen. Deelnemers aan de pilot kunnen er straks één bestellen en een fietsenmaker in de nabije omgeving selecteren, die zorgdraagt voor het in elkaar zetten van de onderdelen.

De nieuwe samenwerking onderstreept het streven van bol.com naar wederzijdse versterking van online en offline verkoopactiviteiten, vertelt Vermeulen: 'Waarom zouden wij lokale winkels of fietsenmakers opzetten als die er al zijn? We moeten naar elkaar kijken en met elkaar verbinden.'