Twinkle | Digital Commerce

Walmart geeft scan and go-project tweede kans

2018-01-10
1000562
  • 0:56

Walmart implementeert zijn scan-and-go-concept, momenteel aanwezig in 25 vestigingen in de Verenigde Staten, in nog eens honderd winkels. Eind januari is de uitbreiding van de test met kassaloze checkout voltooid.

Via een mobiele applicatie scannen Walmart-klanten barcodes van producten en rekenen af met één druk op de knop. De grootste retailer ter wereld probeerde het concept drie jaar geleden al uit, maar trok destijds de stekker uit het project; nu onder meer rivaal Amazon met snelsuper Amazon Go experimenteert binnen de groeiende ontwikkeling van kassaloos winkelen, kan Walmart niet achterblijven.

Ook Amerikaanse boodschappengigant Kroger kondigt aan in de loop van dit jaar 400 vestigingen uit te rusten met vergelijkbare technologie en loopt daarmee Walmart voorbij, dat eind dit jaar in 200 winkels kassaloze checkout beschikbaar wil stellen.

Albert Heijn

In eigen land voert Albert Heijn testen uit met kassaloze vestigingen bij gemaksformule Albert Heijn to go. Daarbij betalen klanten via de zogenoemde 'Tap to go'-techniek, waarbij ze zelf producten scannen via elektrische schapkaartjes.