Twinkle | Digital Commerce

Walmart wijzigt naam voor e-commerce koers

2017-12-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Walmart haalt 'Stores' achter zijn officiële naam weg om de klant te laten weten dat het zijn online kanaal en mobiele app net zo belangrijk vindt als zijn fysieke winkels.

Officieel heet Walmart 'Wal-mart Stores Inc'. De term 'Stores' zat de grootste retailer ter wereld echter niet lekker: per 1 februari verdwijnt die. Walmart - in de Verenigde Staten vaak aangeduid als Wal-mart - verklaart op die manier te reflecteren hoe klanten het liefst winkelen, via winkels, maar ook online, op hun mobiele telefoon of via pickup-punten en bezorging.

Eén Walmart

'Hoewel onze wettelijke naam maar op weinig plekken vermeld staat, vonden we het beter om een naam te hebben die past bij het idee dat je bij ons kunt winkelen zoals je dat het liefst wilt als klant', zegt ceo Doug McMillon. 'In de toekomst blijven we in onze winkels investeren en breiden we onze e-commerce capaciteiten uit. Mettertijd zullen consumenten steeds vaker één Walmart zien en er zo aan denken.'

E-commerce

Walmart geeft flink gas op e-commerce vlak en is verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met online tegenhanger Amazon. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg zijn online omzet met 60 procent, het eerste kwartaal was dat 63 procent. De retailer schakelt in toenemende mate op met bezorgdiensten en tariefverlagingen om online klanten van Amazon te veroveren.