Twinkle | Digital Commerce

ABN Amro stapt uit mobiele betaalapp Payconiq

2018-01-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:25

Op de dag dat banken ING en Rabobank een test met mobiele betaalapp Payconic starten, laat ABN Amro weten niet meer mee te werken aan de app.

De bank ziet meer in zijn eigen betaalapp Tikkie. ABN Amro geeft aan de functionaliteit van die applicatie in de toekomst uit te breiden.

Payconiq zou als overkoepelende betaaldienst voor Nederlandse banken moeten gelden. In 2016 besloten ING, Rabobank, ABN Amro, ASN Bank, Regiobank en SNS Bank samen te werken om de app te integreren in hun systeem. ABN Amro stapt nu dus uit die samenwerking.

Lancering in Nederland

Tegelijkertijd kondigen banken ING en Rabobank een test aan onder 20.000 rekeninghouders. Zij mogen Payconiq in Nederland uitproberen. Later dit jaar volgt de officiële lancering.

'We zijn ontzettend trots dat we in Nederland van start gaan. Nederland loopt graag voorop in innovatie en dat onderstrepen we met de ontwikkeling van Payconiq. We kijken er naar uit om betalen met de smartphone in Nederland groot te maken', zegt ceo Guido Vermeent van Payconiq Nederland.

QR-code

Gebruikers van Payconiq rekenen zowel online als offline af door een QR-code te scannen. Een directe koppeling met de bankrekening zorgt ervoor dat transacties snel verlopen. Ook is het invullen van IBAN's bij onderlinge betalingen overbodig. 

Benelux

In België en Luxemburg is de dienst inmiddels al operationeel. 45.000 winkeliers zijn in die landen aangesloten, waaronder de Belgische retailketen AVA.

De app is te downloaden in de Google Play Store. Volgende maand is deze ook voor Apple gebruikers beschikbaar.