Twinkle | Digital Commerce

Payconiq met overname Digicash nu in hele Benelux

2017-12-15
1300732
  • 1:19

Betaaldienst Payconiq slaat de handen ineen met het Luxemburgse Digicash Payments. Met die overname is de door ING ontwikkelde Payment Service Provider nu actief in de hele Benelux.

Het is bijna zover: ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS integreren nog deze zomer betaaldienst Payconiq. Vanaf dat moment kan de Nederlandse consument ermee betalen aan vrienden, winkels en webwinkels, via een directe link of QR-code. In België wordt de betaalservice al enige tijd ingezet in pilotvorm; Luxemburgers kunnen er binnenkort ook mee betalen.

Consumentenbeleving versterken

Het in dat land populaire Digicash wordt door meer dan een kwart van de inwoners gebruikt bij transacties. Payconiq hoopt met de bundeling 'de consumentenbeleving van mobiel betalen in Luxemburg zowel online, onderweg en onderling' te versterken. Voorlopig kunnen Luxemburgers nog terecht bij de betaalapp van Digicash; in de eerste helft van 2018 voltooit Payconiq de transitie, in de opmars naar de implementatie van PSD2.

Stabiele basis

'Het innovatieve werk van banken en de ondernemers achter Digicash zal een belangrijke pijler gaan vormen van het gecombineerde product dat we bouwen', laat Payconiq-ceo Duke Prins optekenen. 'Ons doel is om nauw samen te gaan werken met de Digicash gemeenschap van consumenten, winkeliers en banken. De gezamenlijke filosofie, bedrijfsopstelling en productontwerp vormen een stabiele basis en geven een goed voorbeeld van een Benelux-partnerschap dat een sterke basis legt voor een Europese toekomst in digitale betalingen.'

Lees ook: 'Banken samen in nieuwe betaalapp' (Twinkle 5-2017)