Twinkle | Digital Commerce

Cyrte meldt zich voor Emesa (Vakantieveilingen.nl)

2017-05-27
400300
  • [nieuws]
  • 1:24

Cyrte Investments neemt alle aandelen over in Emesa, het bedrijf achter Vakantieveilingen.nl, Inpakkenenwegwezen.nl en een aantal andere sites. Met een omzet van 110,8 miljoen euro in 2011 is Emesa de 10e online reisverkoper van Nederland.

Als de NMa en de ondernemingsraad de overname goedkeuren, komt Emesa weer in Nederlandse handen; de Britse investeringsmaatschappij Oakly Capital heeft het gros van de aandelen in bezit, het management is eigenaar van een klein pakket. ‘De investering stelt Emesa in staat om groei te continueren en de strategische ambities te realiseren’, schrijven de betrokken partijen in een persbericht over de aanstaande overname. Aan de dagelijkse leiding van Emesa verandert er na de overname niets.

Van experiment tot titels en awards
Vakantieveilingen.nl begon als experiment op Inpakkenenwegwezen.nl, maar streefde die zustersite al snel in populariteit voorbij. Onlangs werd Vakantieveilingen.nl voor de derde keer op rij gekozen tot Website van het Jaar in de categorie vrije tijd & reizen. Eerder dit jaar ontving de site in dezelfde categorie opnieuw de publieksprijs bij de Thuiswinkel Awards. De omzet van Vakantieveilingen.nl, Inpakkenenwegwezen.nl en Actievandedag.nl bedroeg vorig jaar ruim 110 miljoen euro, goed voor een tiende plek in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100. Met Actievandedag.be en veilinglabel Aladoo timmert Emesa inmiddels ook buiten Nederland aan de weg (portfolio).

Cyrte Investments
De nieuwe eigenaar Cyrte Investments is vooral bekend als belegger van kapitaal dat John de Mol in 2000 verdiende met de verkoop van Endemol aan het Spaanse telecomconcern Telefónica. De investeringsmaatschappij is sinds 2007 merendeels in handen van Delta Lloyd. Dit jaar verkocht Cyrte zijn belang in Bol.com na drie jaar aan Ahold.