Twinkle | Digital Commerce

ModCloth op zwart tijdens Black Friday

2017-11-23
980511
  • [nieuws]
  • 1:03

De ene na de andere retailer komt met kortingsacties voor Black Friday; het Amerikaanse ModCloth heeft er geen zin meer in. De Walmart-dochter gooit juist de deur dicht tijdens de kortingsdag en is daar niet de enige in.

De moderetailer ziet Black Friday als aanleiding om een goed doel te steunen en doneert kleding ter waarde van vijf miljoen dollar aan Dress for Success, dat mensen met lage inkomens een sollicitatie-outfit biedt. Het personeel krijgt een dag vrij en in de webwinkel kan niet besteld worden.

#OptOutside

Meerdere retailers in de Verenigde Staten delen dat idee: zo sluit REI, e-tailer met een outdoor-assortiment, voor het derde jaar op rij de deuren. Op Twitter is de hashtag #OptOutside gestart door voorstanders van een charitatieve Black Friday-invulling. Het is voor ModCloth na vijftien jaar de eerste keer dat het bedrijf zich onttrekt aan de kortingsgekte. Het 'tegen de stroming ingaan' hoort bij het onafhankelijke imago dat ModCloth nastreeft. Walmart nam uit naam van Jet.com de online kledingwinkel over in maart dit jaar.