Twinkle | Digital Commerce

DHL test compacte kluiswand in Nederland

2017-10-27
1200675
  • [nieuws]
  • 1:02

DHL houdt een pilot met een compactere versie van zijn kluiswand, die door zijn afmeting beter zou passen in winkelcentra, kantoor- en schoolgebouwen.

Consumenten die de kluiswand willen gebruiken, kunnen dat bij hun webshopbestelling aangeven en ontvangen daarbij een unieke code. Met behulp van de mobiele applicatie van DHL opent de gebruiker vervolgens de kluis waarin het pakket is bezorgd. DHL werkt in dit project samen met ontwikkelaars Capgemini en Polygon.

'Innovatieve afleveropties'

'DHL loopt voorop in het bieden van innovatieve afleveropties om consumenten een optimale service te bieden. Deze kocker past daar uitstekend bij', vindt ceo Wouter van Benten. De eerste pakketkluiswanden van het nieuwe type zijn te vinden in Arnhem, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Etten-Leur, IJsselstein en Rotterdam.

Thuisbezorging

Het aantal pakketkluizen neemt gestaag toe; ook concurrent PostNL investeert erin, evenals het door bpost overgenomen De Buren, dat onlangs in België het open kluisnetwerk Cubee lanceerde. Toch lijkt het overgrote deel van de Nederlanders nog vooral op thuisbezorging gesteld te zijn, bleek eerder dit jaar uit onderzoek van ABN Amro, DPD en Ruigrok NetPanel.