Twinkle | Digital Commerce

‘Leen Bakker over naar Kwantum-moeder’

2017-05-22
35081973
  • [nieuws]
  • 1:02

Leen Bakker zou worden verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. De afgelopen tijd zou Blokker Holding alvast wat voorbereidingen hebben getroffen voor het afstoten van de keten voor banken, kussens en kasten.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van gesprekken met ingewijden. Blokker Holding wil het nieuws verder niet bevestigen aan Twinkle: ‘Wij gaan niet in op speculaties, en daar wil ik het graag bij laten’, zegt een woordvoerster.

Gilde in wijn
Leen Bakker komt bij een daadwerkelijke verkoop in handen van de investeringsmaatschappij waar ook onder andere Leapp en Kwantum onder vallen. Daarnaast heeft Gilde belangen in het wijntrio Wijnvoordeel.nl, By the Grape en Wijnbeurs.nl.

Blokker’s omslag
Blokker Holding schudde de retailmarkt deze week op met het nieuws dat het zijn vijf merken Leen Bakker, Xenos, Intertoys, Maxi Toys en Big Bazar verkoopt om zich verder exclusief te richten op de keten Blokker. Ook blijft e-commerce tak en nummer 10 van de Twinkle100 Nextail onder de vleugels van de holding. Nextail moet in de nieuwe situatie als e-commerce dienstverlener betrokken blijven bij de te verkopen ketens, en lijkt dit portfolio uit te breiden naar externe partijen.