Twinkle | Digital Commerce

Bart Smit en Toys XL verdwijnen; online over op Intertoys.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:26

Bart Smit en Toys XL verdwijnen van het toneel en worden vanaf volgend jaar opgenomen in Intertoys. Online komen de webwinkel Bartsmit.com en de website (zonder winkelmandje) Toys XL te vervallen, de verkoop vindt voortaan plaats op Intertoys.nl.

Moederbedrijf Blokker Holding heeft onder leiding van concerndirecteur Speelgoed Steven van Nieuwenhuijzen besloten om de drie speelgoedformules samen te voegen onder één merknaam. ‘Omdat Intertoys in Nederland meer winkels (176 eigen vestigingen, 125 franchisefilialen, red.) heeft en een sterk netwerk van franchisers kent, is er voor de naam Intertoys gekozen’, meldt het concern.

Klantgestuurde organisatie
Blokker zegt zich te richten op een klantgestuurde organisatie. ‘De activiteiten en processen op het hoofdkantoor worden substantieel anders ingericht en georganiseerd. De grootste verandering hierin is een sterkere aansturing vanuit marketing en formule, de invoering van category management, meer focus op onmichannel en online verkoop’, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Eén omnichannel speelgoedformule
‘De bundeling van de sterke merken Intertoys en Bart Smit, met hun goedlopende webshops en online bestelkiosken in iedere winkel, en de populaire megastores van Toys XL, biedt ons een kansrijk vertrekpunt om klanten te blijven boeien’, aldus van Nieuwenhuijzen. ‘Deze samenvoeging is daarmee een eerste stap van Intertoys om dé omnichannel speelgoedformule van de toekomst te worden.’

Winkels ombouwen
Toys XL heeft veertien megastores, die eind 2017 omgebouwd moeten zijn tot Intertoys-vestigingen. In het eerste kwartaal start Blokker Holding eerst met de ombouw van 234 Bart Smit-filialen. De drie formules blijven nog tot eind maart met hun eigen locaties bestaan.

Lees ook:
Blokker pompt ruim 200 miljoen in herstel (18-3-2016)
Xenos: minder winkels, meer online focus (21-1-2016)