Twinkle | Digital Commerce

Amazon verrast met lichte stijging nettowinst

2017-10-27
993558
  • [nieuws]
  • 1:11

Tegen de verwachtingen in heeft Amazon het afgelopen kwartaal een stijging van zijn nettowinst geboekt: met 256 miljoen dollar groeide die 1,5 procent. Dat blijkt uit nieuwe kwartaalcijfers van de e-tailreus.

Ondanks zwaardrukkende investeringen steeg de nettowinst in totaal met 4 miljoen euro. Analisten hadden een flinke daling verwacht en beloonden de cijfers nabeurs met een koersstijging van zo'n 8,5 procent naar ongeveer 1046 dollar.De totaalomzet kwam uit op 43,7 miljard dollar (37,5 miljard euro), ruim een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Jaarrapportage

Hoewel de nettowinst de afgelopen maanden licht steeg, is die over heel 2017 bezien gedaald met 440 miljoen euro naar tot 1176 miljoen euro. Dat geldt niet voor de omzet, die inmiddels op 117 miljard dollar ligt en met 25 miljard dollar gegroeid is. Voor het laatste kwartaal van dit jaar, inclusief feestdagen, mikt het bedrijf op 56 tot 60 miljard dollar omzet.

Whole Foods

Het is voor Amazon het eerste kwartaal waarin de financiële impact van de aanschaf van Whole Foods zichtbaar is. De keten droeg aan omzet 1,3 miljard dollar bij. Amazon werkt aan een samenwerking tussen de organische supermarktketen en zijn boodschappenbezorgdienst AmazonFresh. Volgens het FD circuleren geruchten dat Amazon zich in de farmaciewereld verdiept, mede via apotheken die het in Whole Foods zou installeren.