Twinkle | Digital Commerce

ProFlags leidt nieuwe CrossBorder Top 30

2017-09-06
1334750
  • 1:42

ProFlags is de nieuwe aanvoerder van de CrossBorder Top 30, de lijst met de snelst groeiende Nederlandse e-commerce bedrijven over de grens. Leapp en Everlake eCommerce bezetten de tweede en derde plek op de lijst, die zojuist bekend werd gemaakt op het CrossBorder e-commerce Event.

'De beach flags zijn de belangrijkste motor achter onze groei', aldus ProFlags na het in ontvangst nemen van de prijs. 'Waarom wij met de verkoop van vlaggen startten? We waren student en het domein was beschikbaar.' Gekscherend: 'Als Sateprikker.nl beschikbaar was geweest waren we daar waarschijnlijk mee gestart.'

CrossBorder e-commerce Event

Internationale groei staat centraal tijdens het CrossBorder e-commerce Event, dat vandaag zijn vijfde editie beleeft in Utrecht onder middagvoorzitterschap van Ben van der Burg. Onder andere de explosief groeiende e-commerce bedrijven Bamigo en Bloomon vertelden over hun geleerde lessen. In de CrossBorder Top 30 brengen congrespartners Twinkle en Dexport in kaart welke Nederlandse online verkopers het hardst groeien over de grens.

Omzetgroei maatgevend

Voor de ranking in de CrossBorder Top 30 is de (procentuele) internationale omzetgroei van vorig jaar maatgevend. Voorwaarde is dat bedrijven het jaar ervoor al tenminste 100.000 euro omzet boekten over de grens, ook mag een onderneming niet louter op het buitenland gericht zijn.

De top-3

GoCustomized was vorig jaar de eerste lijstaanvoerder van de CrossBorder Top 30, dit jaar leidt ProFlags. Het bedrijf uit Zeewolde verkoopt vlaggen, spandoeken en banieren in tien Europese landen, met domeinen als Proflags.com, Beachflags.com en Kakemono.com. De internationale omzet ging vorig jaar met honderden procenten omhoog. Refurbished Apple-verkoper leapp, over de grens actief in België en Duitsland, bezet de tweede plaats. Plek drie is voor Everlake eCommerce, dat internationaal huishoudelijke verbruiksartikelen verkoopt in verschillende webwinkels.

De volledige CrossBorder Top 30 2017 vind je hieronder (een aantal plaatsen wordt gedeeld vanwege gelijke groei).

1. ProFlags
2. Leapp
3. Everlake eCommerce
4. Wilpe.com
5. Afuture
6. Helloprint
7. Flinders            
8. HBB24
9. Iglo Coolers Europe
9. Smartphonehoesjes.nl
11. Duifhuizen tassen & koffers
11. Badge Direct
11. Koffievoordeel
11. World of Watch Straps
15. Maxilia
16. Etrias
17. Lobbes
18. BandenConcurrent
19. Knivesandtools
20. Koopjedeal
21. Snowcountry
22. vidaXL
23. Elegant Woningtextiel
24. bol.com
24. CycleXclusive.com
26. EDC Internet
26. Smulderstextiel.nl
28. Medisol
28. AMCO International
30. Zolemba
30. YourSurprise