Twinkle | Digital Commerce

Amazon levert restaurantmaaltijden gratis via Echo

2017-05-28
19201080
  • [nieuws]
  • 0:57

Amazon laat zijn klanten met een Echo-apparaat nu ook restaurantmaaltijden vanuit hun luie stoel bestellen. Alexa, het systeem in de virtuele assistent, kan eerder bestelde maaltijden binnen het uur aan de voordeur krijgen.

Om deze optie mogelijk te maken heeft Amazon zijn Amazon Restaurants-dienst gekoppeld aan Alexa. In meer dan twintig Amerikaanse steden zijn de maaltijden uit aangesloten restaurants te bestellen met enkel het stemcommando ‘Alexa, order from Amazon Restaurants’.

Prijsverschil terug
Alexa zoekt vervolgens naar bijvoorbeeld sushi-gerechten in de bestelgeschiedenis van de klant en plaatst een order. De maaltijd wordt dan binnen het uur én gratis geleverd. Ook geeft Amazon het verschil in prijs terug als een restaurant het bedrag voor een maaltijd binnen 24 uur lager maakt in zijn menu.

Shopfunctie
Echo is sinds 2015 uitgerust met een shopfunctie. Net als bij een opdracht voor Amazon Restaurants is hier alleen de aanschaf van een eerder gekocht item mogelijk. Nieuwe artikelen kunnen handmatig via de Amazon-app of op Amazon.com in het winkelmandje worden geplaatst.