Twinkle | Digital Commerce

SendCloud verder Europa in met nieuw groeigeld

2017-08-29
978550
  • [nieuws]
  • 0:54

SendCloud, dat inmiddels de term start-up achter zich heeft gelaten, heeft 5 miljoen euro groeigeld opgehaald om zijn positie in Europa te verstevigen. Naast nieuwe investeerder henQ staan bestaande partijen Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en TIIN Capital achter het kapitaal.

SendCloud, het bedrijf achter een verzend tool voor kleine en middelgrote webshops, is vijf jaar na oprichting aanwezig in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Het Brabantse bedrijf heeft 55 werknemers in dienst en zoekt momenteel naar nog 50 personen.

Eerdere investeringen

Dankzij eerdere investeringen begin 2015 (SanomaVentures) en begin 2016 (2 miljoen euro) wist SendCloud naar eigen zeggen al marktleider te worden in de Benelux. Nu staat de rest van Europa op het programma, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Pan-Europees verzenden

Door de plug en play integraties met meer dan 25 shopsystemen kunnen webwinkels via SendCloud hun volledige verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen. De - inmiddels - ‘scale-up’ was in 2014 deelnemer aan Startupbootcamp Amsterdam en winnaar van Deloitte’s Rising Star Award